¿Qué es la soberanía alimentaria?
La soberanía alimentaria es el derecho de las comunidades a establecer nuestras políticas agrarias y nuestro sistema de alimentación: producción, distribución y consumo. Los principales objetivos son el desarrollo sostenible y la seguridad alimentaria: conseguir alimentos nutritivos, culturalmente adecuados, accesibles y cultivados de una manera justa, sostenible y ecológica.
De esta forma, podemos disfrutar de una alimentación saludable y practicar un consumo más responsable. Además, garantizamos la calidad y la cercanía de los productos que compartimos y consumimos.
—
Què és la sobirania alimentària?
La sobirania alimentària és el dret de les comunitats d’establir les nostres polítiques agràries i el nostre sistema d’alimentació: producció, distribució i consum. Els principals objectius són el desenvolupament sostenible i la seguretat alimentària: tindre al nostre abast aliments nutritius, culturalment adequats, accessibles i cultivats d’una manera justa, sostenible i ecològica.
D’aquesta manera, podem gaudir d’una alimentació saludable i practicar un consum més responsable. A més, garantim la qualitat i la proximitat dels productes que compartim i consumim.
Foto: Elena Simona Cracium